В окупованому Криму розкопали стародавню могилу

Читать на русском

Випадковий перехожий виявив стародавню могилу на одному з центральних пляжів у місті Євпаторія в анексованому Криму.

Випадковий перехожий виявив стародавню могилу на одному з центральних пляжів у місті Євпаторія в анексованому Криму.

Про це повідомляється на міському сайті, передає «Слово і Діло».

«Випадковий перехожий побачив у піску край великої кам'яної плити. Він зацікавився знахідкою і повідомив про неї в Євпаторійський краєзнавчий музей. Працівники музею обстежили рукотворний кам'яний ящик завдовжки один метр двадцять сантиметрів», - йдеться в повідомленні.

Була виявлена ​​давньогрецька плитова могила кінця IV - початку III століття до нашої ери. Археологи припускають, що це поховання дитини.

Білорусь проти: які висновки варто зробити Україні після голосування в ООН щодо КримуСеред 25 країн, які голосували проти Кримської резолюції в ООН, була й Білорусь, президент якої місяць тому запевняв у підтримці суверенітету України. Які висновки має зробити українська дипломатія після цього, міркували експерти.

У кам'яному ящику були виявлені залишки похоронного інвентарю: астрагали (гральні кістки), дві посудини і маленька монета.

На думку фахівців, могила відноситься до Керкінетиди - давньогрецького міста, що існувало з середини VI століття до н.е. на заході Кримського півострова на місці нинішньої Євпаторії.

Незвичайність знахідки в тому, що в цьому районі раніше не знаходили нічого подібного. Більше двох тисячоліть тому берег моря був далі, ніж зараз, можливо, щось залишилося під водою.

Раніше в РФ розповіли, коли відгородять Крим парканом.

Нагадаємо також, що президент Чехії розповів, кому належить Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: