Президент Чехії розповів, кому належить Крим

Читать на русском
Президент Чехії Мілош Земан стверджує, що в Європі є чимало політиків, які вважають анексію Криму «завершеною справою», але їм не вистачає мужності визнати це відкрито.

Президент Чехії Мілош Земан стверджує, що у Європі є чимало політиків, які вважають анексію Криму «завершеною справою», але їм не вистачає мужності визнати це відкрито.

Про це він заявив у інтерв’ю російському агентству ТАСС напередодні свого візиту до Росії, передає «Слово і Діло»

Таку заяву Земан зробив у відповідь на ремарку кореспондента, що Земан – «чи не єдиний європейський політик, який відверто визнав возз’єднання Криму з Росією доконаним фактом».

«Знаєте, те, що я єдиний політик, який висловився в цьому ключі, не означає, що інші не мають тих же самих поглядів, але у них бракує мужності, щоб висловити їх публічно», - відповів чеський президент.

Земан знову порівняв Косово і Крим, заявивши про подвійні стандарти.

«Знаєте, в чому полягає моя аргументація? Вона дуже проста: я проти подвійних стандартів. З одного боку, ви маєте Косово, де була гарантія ООН, але ця гарантія не була забезпечена, а з іншого боку - Крим, де було проведено референдум. Це подвійні стандарти, і це погано», - сказав він.

«Якщо сьогодні Косово вважається незалежною державою, а Крим на основі результатів референдуму хоче приєднатися до Росії, то я не зможу протестувати. Тому я і вжив французький вираз fait accompli», - додав Земан.

Як відомо, під час виступу в Страсбурзі у Парламентській асамблеї Ради Європи президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: