У БПП прокоментували інформацію про скасування паперових платіжок за комуналку

Читать на русском
Демчак прокоментував інформацію, яка з'явилася в українських ЗМІ, про скасування паперових платіжок за комунальні послуги й відповідні незручності з переведенням їх в електронну форму.

Нардеп від БПП Руслан Демчак прокоментував інформацію, яка з'явилася в українських ЗМІ про скасування паперових платіжок за комунальні послуги й відповідні незручності з переведенням їх в електронну форму.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

Пеня за борги ЖКГ: як вплинуть на українців нові штрафиУ Мінфіні зізналися, що коштів на субсидії не вистачає, а тим часом борги за комунальні послуги зростають. Відтак, на українців чекає нововведення – пеня за борги з комуналки. В ситуації розбирались експерти.и.

«Зареєстрованим законопроектом №7270 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання переказу коштів» передбачається вдосконалення багатьох питань, які стосуються електронних інвойсів, електронних гаманців, мобільного банкінгу, послуг операторів платіжних систем і міжнародних та національних систем інтернет-розрахунків. Оскільки закон «Про платіжні системи» був ухвалений у 2001 році, логічно, що він уже застарів», – повідомив Демчак.

Оплата комуналки: як змінився комерційний облік ЖКПУкраїнська влада змінила принципи нарахування плати за комунальні послуги. Докладніше про нововведення розповіли експерти.

Нардеп також зазначив, що відповідно до нової частини 8 статті 32 законопроекту №7270, у комунальних підприємств з'являється обов'язок у тому числі виготовляти електронні комунальні квитанції й надавати їх усім, хто бажає платити (або організувати прийом платежів за послуги ЖКГ, воду, газ, електроенергію та інше) із застосуванням електронних платіжних засобів, електронних грошей або безпосередньо з банківських рахунків.

«Це означає, що для тих, хто не бажає стояти в чергах для оплати паперових квитанцій, з'явиться додаткова альтернатива. Для споживачів, які продовжать отримання й використання паперових квитанцій, у разі наявності у них платіжної картки з'явиться додаткова можливість оплачувати послуги ЖКГ без відвідування банків і фінансових установ або «Укрпошти»», – повідомив Демчак.

«Відповідно, йдеться про завпровадження в Україні цифрового суспільства на базі норм законодавства Європейського Союзу та підтримку розвитку безготівкових розрахунків. Але при цьому ані готівку, ані паперові квитанції ніхто не скасовує. Йдеться лише про розширення можливостей», – резюмував нардеп.

Нагадаємо, в Україні запровадять пеню за борги з комуналки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: