В Україні запровадять пеню за борги з комуналки

Читать на русском
Пеня за кожний день прострочення оплати після дати, до якої мають бути оплачені житлово-комунальні послуги, запроваджується з 1 січня 2019 року.

Пеня за кожний день прострочення оплати після дати, до якої мають бути оплачені житлово-комунальні послуги, запроваджується з 1 січня 2019 року.

Про це повідомила нардеп Олена Бабак (фракція «Самопомочі»), передає УНІАН, пише «Слово і Діло».

За її словами, в законі про житлово-комунальні послуги передбачена пеня «з 1 січня 2019 року в розмірі 0,01% за кожен день прострочення з дати, коли сплив термін оплати».

Також повідомляється, що нововведення стосується ситуації, коли оплата за послуги ЖКГ вчасно внесена до 20 числа місяця або на іншу дату.

Оплата комуналки: чому уряд узяв курс на скорочення субсидійПеред новим опалювальним сезоном для населення змінили правила нарахування субсидій, а наразі взагалі попередили про їх поступове скорочення. З чим це пов’язано, з’ясовували експерти.

«Це означає, що 100 днів прострочення – це 1% від суми заборгованості, тобто на рік максимальна сума пені становить 3,65%», - додала Бабак.

За її словами, також були уточнені положення про запровадження пені. Депутат стверджує, що законом передбачено, що в разі заборгованості держави за субсидіями й пільгами пеня не нараховується. Також не нараховується пеня, якщо людина має заборгованість з оплати праці, що підтверджена документально.

Оплата комуналки: як змінився комерційний облік ЖКПУкраїнська влада змінила принципи нарахування плати за комунальні послуги. Докладніше про нововведення розповіли експерти.

«Усім людям, які не зможуть платити за житлово-комунальні послуги з об'єктивних причин, пеня не нараховуватиметься», – додала депутат.

Нагадаємо, 9 листопада Верховна Рада України ухвалила в повторному другому читанні та в цілому закон «Про житлово-комунальні послуги».

Нагадаємо, в Києві змінилися тарифи на гарячу воду та опалення.

Раніше повідомлялося, що Кабмін відклав дату публікації ціни на газ для населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: