Депутати зацікавилися комунальними платіжками

Читать на русском
До Ради внесли законопроект про скасування паперових платіжок та впровадження інтернет-оплати за комунальні послуги.

До Ради внесли законопроект про скасування паперових платіжок та впровадження інтернет-оплати за комунальні послуги. Також за допомогою електронних грошей можуть дозволити платити податки, збори, інші обов'язкові платежі й здійснювати благодійні внески та пожертвування.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в законопроекті № 7270 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання переказу коштів», пише «Економічна правда».

Законопроект зареєстрований у ВР 9 листопада.

Законопроектом передбачається постачальникам комунальних та інших послуг виставляти електронні рахунки-фактури, надавати банкам, платіжним установам, процесингу, агрегаторам платежів такі інвойси, приймати платежі за такими інвойсами через електронні сервіси й «розносити» платежі, отримані через різних постачальників за переказом, за особовими рахунками споживачів.

Крім цього, законопроектом пропонується надати право резидентам України за допомогою електронних грошей платити податки, збори, інші обов'язкові платежі, а також здійснювати благодійні внески й пожертвування.

Комунальні платежі: заборгованість vs. субсидіїЗаборгованість населення за комунальні послуги станом на 30 березня становить уже близько 25 млрд грн.

Також законопроект передбачає можливість здійснювати/отримувати плату за товари, роботи, послуги електронними грошима, випущеними нерезидентами.

На додаток законопроект №7270 передбачає надати право платіжним установам, які відповідають вимогам закону про розмір статутного капіталу й отримали ліцензію на переказ коштів, відкривати клієнтам рахунки та електронні гаманці, випускати платіжні карти та електронні гроші, обслуговувати їх, а також мати агентів.

Нагадаємо, Верховна Рада має приступити до розгляду проекту держбюджету 16 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: