Як мери міст України виконують обіцянки щодо житлово-комунального господарства?

Читать на русском

Будівництво житла – ключова тема в обіцянках будь-якого градоначальника, адже в Україні триває приріст міського населення, але темпи будівництва житла, особливо соціального, вочевидь не дотягують до потреб українців. Крім того, побудоване житло потребує догляду й утримання, що теж значною мірою – парафія міської влади. Що роблять мери найбільших міст для розв’язання цих проблем?

Тема надто широка, щоб її можна було висвітлити детально в одному матеріалі, тому аналітики «Слова і Діла» спробували зібрати для вас найбільш показові обіцянки міських голів, аби ви за станом їх виконання могли зрозуміти, наскільки відповідально ставиться до питання житлового будівництва й утримання житлово-комунального господарства місцева влада.

Найбільше таких публічно озвучених обіцянок портал зафіксував у Віталія Кличка. Він, серед іншого, обіцяв максимально відкрити доступ до інформації про містобудівні процеси, запровадити мораторій на нову забудову в центральній частині міста і не дозволити забудовувати Труханів острів. З цих обіцянок виконана поки що лише перша.

Чимало говорить про проблеми житлового фонду мер Миколаєва Олександр Сєнкевич. Особливо сильно його останнім часом турбує ліфтове господарство. Так, у 2016 році він до кінця року обіцяв запустити всі ліфти в будинках обласного центру, які не працювали понад 10 років (і дотримав слово), а вже цьогоріч – запустити всі ліфти, які не працюють більш ніж рік (поки що «в процесі»).

«Сусід» Сєнкевича, мер Одеси Геннадій Труханов вже два роки не може виконати обіцянки реалізувати міську програму ремонту й заміни непрацюючих ліфтів та розібратися з проблемами новобудов і будівництвом соціального житла.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси
Труханов обіцяє вирішити проблеми недобудов і будівництва соціального житла в ОдесіСказано 13 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також чимало обіцянок за темою роздає міський голова Полтави Олександр Мамай. Серед його зобов’язань аналітики порталу виокремили обіцянку, озвучену влітку 2015-го, про те, що до кінця року там відремонтують більше сотні під’їздів. І з нею він, як ми з’ясували, не впорався.

Більше про те, як виконують обіцянки щодо будівництва й утримання житла мери обласних центрів – у нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: