Британський журналіст підловив Міноборони РФ на поширенні чергового фейку

Читать на русском
Британський блогер Еліот Гіґґінс заявив, що в Міноборони Росії взяли скріншоти з відеоігри й заявили, що це кадри, зроблені в певному місці й у певний час.

Міністерство оборони Росії використало кадри з комп'ютерної гри, видавши їх за фотографії під виглядом доказів співпраці США з ІДІЛ.

Про це розповів у Twitter відомий британський журналіст і блогер Еліот Гіґґінс, повідомляє «Слово і Діло».

Британський блогер Еліот Гіґґінс заявив, що в Міноборони Росії взяли скріншоти з відеоігри й заявили, що це кадри, зроблені в певному місці й у певний час.

14 листопада МО РФ розмістило в соцмережі пост про те, що до його розпорядження надійшло «беззаперечне підтвердження» забезпечення Сполученими Штатами прикриття боєздатних загонів ІДІЛ для використання їх у просуванні американських інтересів на Близькому Сході. Під постом МО оприлюднило нібито фотографії, що це доводять.

«Міноборони Росії використовує кадри з комп'ютерних ігор як доказ того, що США співпрацює з ІДІЛ», – коментує пост Гіґґінс. Він також дає посилання на відео, яке ще в 2015 році розмістив на своєму каналі розробник відеоігор Byte Conveyor Studios і з якого були взяті зображення.

«Це найкращий доказ того, що Міноборони Росії – брехуни. Вони взяли скріншоти з відеоігри й заявили, що це кадри, зроблені в певному місці й у певний час», – додає він.

За словами журналіста, близько мільйона людей помітили цю підміну.

Гіґґінс зазначив, що Росія, яка раніше звинувачувала США в нібито використанні фейків із відеоігор, сама вдається до таких підробок.

Згодом МО РФ видалило зображення з посту в Facebook і Twitter.

Раніше в СЦКК заявили про поширення фейкових новин російською стороною.

Також повідомлялося, що зареєстровані в Росії користувачі розмістили протягом двох років у Facebook близько 80 тисяч записів, спрямованих на розхитування громадської думки в США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: