Трамп назвав фейком збільшення ядерної потужності США в 10 разів

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп написав в Twitter, що інформація телеканалу NBC про його бажання збільшити ядерний арсенал США в 10 разів - це «чиста вигадка».

Президент США Дональд Трамп написав в Twitter, що інформація телеканалу NBC про його бажання збільшити ядерний арсенал США в 10 разів - це «чиста вигадка».

«Фейковий NBC склав статтю про те, що я хотів «десятикратного» збільшення нашого ядерного арсеналу. Чиста вигадка, складена для приниження. NBC = CNN!»- зазначив він, пише «Слово і Діло».   «Беручи до уваги всі фейкові новини NBC і інших «мереж», в який момент доречно оскаржити їх ліцензію? Погано для країни!»,- додав Трамп.   Телеканал NBC повідомив сьогодні, що Трамп під час зустрічі з високопоставленими чиновниками в сфері національної безпеки 20 липня у Пентагоні заявив про бажання збільшити ядерний арсенал Сполучених Штатів в 10 разів. Таку заяву він нібито зробив, коли показали слайд про скорочення кількості ядерної зброї США з кінця 1960-х років. За словами співрозмовників телеканалу, радники Трампа і державний секретар Рекс Тіллерсон були здивовані словами президента.

Згідно зі звітом Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем миру (SIPRI) за 2017 рік, дев'ять ядерних держав світу володіють приблизно 14 935 ядерними боєголовками, з них 6,8 тис. належать США.

9 серпня Трамп заявив, що ядерний арсенал США набагато сильніше і могутніше, ніж будь-коли раніше.

Також Трамп повісив на Клінтон появу в КНДР ядерної зброї.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: