В ЄС боротимуться з фейковими новинами

Читать на русском
ЄС починає громадські консультації для протидії фейковим новинам. Очікується, що стратегія боротьби буде представлена до весни 2018 року.

Європейська комісія розпочинає громадські консультації, за підсумками яких буде розроблена стратегія боротьби з фейкоими новинами та пропагандою. Раніше ще один скандал щодо поширення неправдивих новин виник у Facebook.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це в Twitter повідомив брюссельський кореспондент «Радіо Свобод» Рікард Йозвяк.

«ЄС сьогодні запускає громадські консультації щодо фейкових новин та створить експертну групу з цього питання», – повідомив журналіст.

До експертної групи високого рівня увійдуть науковці, онлайн-платформи, засоби масової інформації та громадські організації, інформує сайт Єврокомісії.

Робота експертної групи, а також результати консультацій із громадськістю сприятимуть розробці стратегії на рівні ЄС щодо боротьби з фейковими новинами.

Очікується, що стратегія буде представлена до весни 2018 року.

Нагадаємо, раніше міністри закордонних справ восьми країн Євросоюзу закликали посилити протидію пропаганді та дезінформації, які поширює Росія.

Також інтернет-пошуковик Google змінить свій алгоритм так, щоб виключати з результатів пошуку посилання на фейкові новини та екстремістські висловлювання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: