Нацрада оштрафувала радіостанцію дружини Садового

Читать на русском
Штраф був накладений за недотримання вимог законодавства про обов'язкову частку звучання в ефірі пісень українською мовою.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення наклала штраф у 50,5 тис. грн на ПАТ «Радіокомпанія «Люкс» (Київ, радіо «Люкс ФМ»).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення Нацради в п'ятницю, 10 листопада.

Відзначається, що великим акціонером радіостанції є дружина мера Львова Андрія Садового Катерина Кіт-Садова. Штраф був накладений за недотримання вимог законодавства про обов'язкову частку звучання в ефірі пісень українською мовою.

«Моніторингом Національної ради від 1 серпня зафіксоване порушення вимог частини другої статті 9 закону «Про телебачення і радіомовлення», оскільки частка пісень державною мовою в проміжок часу із 07:00 до 14:00 становила 23,5%», – йдеться в повідомленні.

Відомство уточнює, що штраф у розмірі 5% загальної суми ліцензійного збору оформлений рішенням від 9 листопада за результатами позапланової перевірки.

Нацрада нагадує, що згідно із законом, котрий набув чинності 8 листопада 2016 року, частка пісень державною мовою в ефірі радіостанції протягом першого року її роботи має становити 25%, другого року – 30%, третього року – 35%.

Нагадаємо, раніше Нацрада оголосила переможця в конкурсі на отримання ліцензії.

Відзначимо, телеканалу Рабіновича оголосили попередження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: