У Нацраді повідомили, скільки українських телеканалів розпочнуть мовлення в Криму

Читать на русском
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення прогнозує, що вже в першій половині 2018 року на Крим розпочнуть мовлення до 16 українських телеканалів.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення прогнозує, що вже в першій половині 2018 року на Крим розпочнуть мовлення до 16 українських телеканалів.

Про це повідомила прес-служба Нацради, передає «Слово і Діло».

Порушення мовних квот: що загрожує «Інтеру» та чи є управа на телеканалНа українському радіо й ТБ начебто діють мовні квоти, але російські пісні продовжують лунати, а вітчизняні телеканали транслюють російський продукт. Зокрема, найбільше порушує вимоги телеканал Інтер. Чи будуть наслідки для телеканалу, з’ясовували експерти.

«Ми не лише розширюємо мовлення українських телеканалів і радіостанцій на південь Херсонської області та на територію Криму, але й створюємо умови для підвищення якості контенту. Саме тому з'являються спеціалізовані кримські мовники. Ця робота триватиме згідно з розробленим планом», – заявив член Нацради Сергій Костинский.

Крім цього, в планах Нацради – розвиток цифрового телевізійного мовлення з Чонгара та Чаплинки (обидва – Херсонська область).

«Там будуть створені додаткові мультиплекси. Таким чином, на кожному з об'єктів з'являться до 8 телеканалів. Буде збільшена висота й самої Чаплинської телевежі – з 92 до 130 метрів. Проект буде завершений у першому півріччі 2018 року», – наголошується в повідомленні.

За даними Нацради, в 2016-2017 роках на півдні Херсонської області на адміністративному кордоні з Кримом були задіяні 12 FM-частот, організовано мовлення в 6 населених пунктах за участю 7 радіостанцій.

До кінця року планується організувати мовлення ще в 10 містах і селищах регіону.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко анонсував законопроект про мову в сфері послуг.

Відзначимо, Верховна Рада має намір спростити правила українського мовлення в ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: