Нацрада назвала області-лідери з виконання мовних квот

Читать на русском
У всіх регіонах України мовні квоти протягом цього року перевиконуються: в середньому - на 20%.

У всіх регіонах України мовні квоти протягом цього року перевиконуються: в середньому - на 20%. Тобто, частка пісень державною мовою в середньому по країні становить 45%.

Про такі результати моніторингу місцевих і регіональних радіостанцій повідомив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, передає «Слово і Діло».

Порушення мовних квот: що загрожує «Інтеру» та чи є управа на телеканалНа українському радіо й ТБ начебто діють мовні квоти, але російські пісні продовжують лунати, а вітчизняні телеканали транслюють російський продукт. Зокрема, найбільше порушує вимоги телеканал Інтер. Чи будуть наслідки для телеканалу, з’ясовували експерти.

Нацрада зазначила, що лідерами по перевиконанню встановленої законом норми (25%) є такі області - Рівненська (82%), Тернопільська (81%), Івано-Франківська (59%), Сумська (58%), Львівська та Миколаївська (50% ).

При цьому варто відзначити в цьому рейтингу показники Донецької та Одеської областей. «Донецька та Одеська області ламають всі стереотипи - вони є лідерами серед радіостанцій східного і південного регіонів України із середнім показником 40%», - повідомив він.

Нагадаємо, раніше були названі радіостанції, оштрафовані за порушення закону про мовні квоти.

Відзначимо, в Нацраді також повідомили, скільки українських телеканалів транслюватимуться в Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: