Нацрада оголосила переможця в конкурсі на отримання ліцензії

Читать на русском
Нацрада з ТБ оголосила телеканал Рада переможцем у конкурсі на отримання ліцензії на загальнонаціональний канал цифрового мовлення.

Нацрада з питань ТБ оголосила телеканал «Рада» переможцем у конкурсі на отримання ліцензії на загальнонаціональний канал цифрового мовлення.

Таке рішення було ухвалено під час засідання Нацради 9 листопада, передає «Слово і Діло».

За нього проголосували всі 7 членів Нацради.

Порушення мовних квот: що загрожує «Інтеру» та чи є управа на телеканалНа українському радіо й ТБ начебто діють мовні квоти, але російські пісні продовжують лунати, а вітчизняні телеканали транслюють російський продукт. Зокрема, найбільше порушує вимоги телеканал Інтер. Чи будуть наслідки для телеканалу, з’ясовували експерти.

Відзначимо, що під будівлею Нацради проходив мітинг журналістів із вимогою провести чесний конкурс.

На місце в мультиплексі МХ-5 претендували п'ять телеканалів – «112 Україна», «Ньюзван», «Плюс-Плюс», «Рада», «Гравіс-Кіно». За умовами конкурсу, ліцензію на всеукраїнське мовлення може отримати той телеканал, у якого не менше половини від загального обсягу контенту становить частка соціально важливих програм. Однак ті, хто програв, втратять свою заставу, що була визначена на рівні понад 130 тис. грн.

Раніше повідомлялося, що телеканалу Рабіновича оголосили попередження.

Нагадаємо, суд скасував попередження телеканалу «Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: