Опозиція хоче поєднати свій закон про антикорупційний суд із проектом Порошенка

Читать на русском
Опозиція хоче максимально інтегрувати в президентський законопроект про антикорупційні суди норми, що містяться в схожому законопроекті №6011 Єгора Соболєва.

Опозиція хоче максимально інтегрувати в президентський законопроект про антикорупційні суди норми, що містяться в схожому законопроекті №6011 Єгора Соболєва.

Нагадаємо, законопроект Соболєва слід відкликати для того, щоб президент зміг внести свою законодавчу ініціативу. Однак на минулому пленарному тижні Верховна Рада не змогла зробити це.

Тим часом, як повідомив «Слову і Ділу» заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв, фракція політсили вирішила включити в робочу групу, яка розроблятиме президентський законопроект, своїх представників - Івана Крулька і Сергія Власенка.

«Наша позиція і позиція наших колег, які брали участь в розробці проекту №6011 - максимально інтегрувати його в президентський. Тобто, візьмемо за основу проект Єгора Соболєва та відстоювати його ключові моменти в тому проекті, який напрацює робоча група», - пояснив Сергій Соболєв.

Тим часом, в парламентській більшості вважають, що ключові норми законопроекту Єгора Соболєва суперечать Конституції, а тому їх не можна брати за основу. Таку думку висловив в коментарі «Слову і Ділу» народний депутат Олександр Бригинець.

«У нас дехто хоче створити спеціальний суд, такий собі трибунал. Їм здається, що можна написати будь-якій закон і затвердити його. Чи не вийде так. Є Конституція, яка забороняє створювати особливі спеціальні суди. І цим треба керуватися», - сказав Олександр Бригинець.

Законопроект Порошенка про антикорупційний суд: яких підступів варто чекатиСтворення антикорупційного суду затягувалося місяцями. Днями МВФ поставив у залежність надання траншу від ухвалення закону щодо суду. В АП готові вже за 2 тижні представити документ. Яких маніпуляцій варто чекати, розповіли експерти.

При цьому він зазначив, що Венеціанська комісія також рекомендувала створити не спеціальний суд, як пропонується в проекті Соболєва, а спеціалізований. Нагадаємо, створення Антикорупційного суду в Україні є однією з ключових вимог західних партнерів України.

6 жовтня Венеціанська комісія відзначила, що законопроект № 6011, «є хорошою основою для створення Вищого спеціалізованого антикорупційного суду». У той же час комісія рекомендувала його відкликати і доопрацювати, а доопрацьований законопроект повинен подати президент.

Президент Петро Порошенко, в свою чергу, закликав парламент створити робочу групу, яка підготує узгоджений з усіма коаліційними і опозиційними фракціями варіант проекту закону. Після цього глава держави внесе проект закону про антикорупційне суді, як невідкладний.

Раніше в коаліції розповіли, чому не послухалися Порошенко в питанні антикорупційних судів.

Також нагадаємо, що президент Петро Порошенко запропонував розробити новий закон про антикорупційне суді.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: