Реінтеграція Донбасу: «Самопоміч» висунула свої умови

Читать на русском
За словами Семенченка, фракція готова підтримати проект, в якому Росія визнається агресором, встановлюється дата окупації, не забувається Крим і чітко прописано шляхи звільнення Донбасу.

У фракції «Самопомочі» повідомили, що не голосуватимуть за президентський законопроект про реінтеграцію Донбасу в другому читанні в тому вигляді, в якому він існує зараз.

Про це «Слову і Ділу» розповів народний депутат, заступник голови комітету ВР з питань безпеки та оборони Семен Семенченко.

«Я проти ухвалення цього законопроекту. Вважаю, що він виключає Росію з позицій агресора. У проекті відсутня дата окупації, відсутня згадка про Крим тощо», – сказав Семенченко.

За його словами, фракція готова підтримати будь-який проект, що стосується окупованих територій, в якому Росія визнається агресором, встановлюється дата окупації, не забувається Крим і чітко прописані шляхи звільнення Донбасу та способи реабілітації громадян.

«У ньому має бути зазначено, що ми будемо робити з людьми, які робили злочини, що будемо робити з людьми, які не робили злочинів, але працювали в так званих «органах влади» «ДНР» і «ЛНР». У ньому має бути чітко заборонена торгівля з агресором», – зазначив Семенченко.

Нагадаємо, президентський законопроект «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях» (№7163) ухвалений Верховною Радою 6 жовтня в першому читанні.

Законом, зокрема визначено, що території Луганської та Донецької областей України окуповані Росією. Межі тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях визначаються за поданням Генерального штабу Збройних сил України Міністерством оборони України. Законопроект також дозволяє залучати ЗСУ в мирний час до проведення заходів передбачених законопроектом. Керівництво силами і засобами, що забезпечують стримування і відсіч російської збройної агресії в Донецькій і Луганській областях, покладається на Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ.

Відзначимо, раніше Семенченко пообіцяв забезпечити кворум, необхідний для розгляду законопроекту про реінтеграцію Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: