Голова БПП розповів, як комітет розглядав законопроект про реінтеграцію Донбасу

Читать на русском
На засіданні комітету ВР із нацбезпеки поправки до законопроекту про реінтеграцію Донбасу розглядали блоками, що дозволило пройти більшу частину.

На засіданні комітету ВР із нацбезпеки поправки до законопроекту про реінтеграцію Донбасу розглядали блоками, що дозволило пройти більшу частину.

Про це розповів 8 листопада голова парламентської фракції БПП Артур Герасимов у кулуарах ВР, повідомляє «Слово і Діло».

Закон про реінтеграцію Донбасу: чи потрібно включати питання Криму та від чого залежить голосуванняНа Погоджувальній раді запропонували терміново розглянути законопроект про реінтеграцію Донбасу в другому читанні. При цьому внесено понад 2 тисячі поправок. Про шанси та ініціативи щодо Криму розповіли експерти.

«Голосувати комітет має кожну окремо взяту поправку. Якщо ми беремо розділ «Назва закону», наприклад, змінюємо назву чи ні, коригуємо, ось три варіанти дій принципових. На 34 сторінках правок у вас є купа з правом змінити, скоригувати частину і є третій варіант – не змінювати. Залежно від принципової позиції комітету стане зрозуміло, яким чином ми ставимося до кожної окремо взятої правки. Якщо ми підемо за поправками, це 10-15 хвилин за кожною правкою. Тому робоча група згрупувала, комітет обговорив, ухвалив принципові рішення щодо двох третин закону», – сказав Герасимов.

За його словами, наступне засідання комітету відбудеться 10 або 13 листопада, щоб наступного тижня документ уже змогли винести до сесійної зали парламенту.

«Сьогодні (8 листопада – ред.) ухвалених юридично рішень не було, але фактично комітет зрозумів, яка позиція з того чи іншого блоку дозволяє вийти на позитивне голосування. Ми не можемо й не маємо права провалити цей закон», – резюмував Артур Герасимов.

Раніше нардеп Ірина Луценко розповіла, коли Рада голосуватиме за реінтеграцію Донбасу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: