Робота над поправками: Тимчук розповів про обговорення законопроекту про реінтеграцію Донбасу

Читать на русском
Роботу над законопроектом комітет продовжить або 10, або в 13 листопада з тим, щоб документ внести в зал на розгляд у другому читанні вже наступного тижня.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони почав обговорення поправок до тексту законопроекту про реінтеграцію Донбасу, і продовжить роботу або в п'ятницю, 10 листопада, або в понеділок, 13 листопада.

Про це «Слову і Ділу» повідомив член комітету, народний депутат Дмитро Тимчук («Народний фронт»).

За його словами перші 36 правок торкалися тільки назви законопроекту. Всього ж, за даними профільного комітету, народні депутати подали 653 поправки до президентського законопроекту про реінтеграцію Донбасу, який парламент підтримав у першому читанні 6 жовтня. Як зазначив Дмитро Тимчук, для того, щоб знайти формулювання, які відповідають вимогам якомога більшої кількості депутатів, запропоновані правки було вирішено розбити на блоки, і вже в рамках блоків шукати прийнятні варіанти.

Закон про реінтеграцію Донбасу: чи потрібно включати питання Криму та від чого залежить голосуванняНа Погоджувальній раді запропонували терміново розглянути законопроект про реінтеграцію Донбасу в другому читанні. При цьому внесено понад 2 тисячі поправок. Про шанси та ініціативи щодо Криму розповіли експерти.

«Виникли проблеми з методикою розгляду. Там дуже багато правок, причому таких правок, які можна згрупувати за змістом. Наприклад, перші 36 правок стосуються тільки різних варіацій назви законопроекту. На основі цих правок нам потрібно виробити якусь спільну позицію, яка б задовольняла їхніх авторів. Щоб якомога більше депутатів підтримало потім проект у залі», - сказав Дмитро Тимчук.

Як повідомив нардеп, робоча група, створена в рамках комітету, розбила подані правки на п'ять блоків, які перекривали три чверті від загальної кількості всіх запропонованих правок. «Тобто сьогодні (8 листопада, - ред.) було проведено обговорення для того, щоб прийняти якесь загальне формулювання по цих блоках. Але при цьому за самі правки або блоки ми не голосували», - зазначив Тимчук.

За його словами, роботу над законопроектом комітет продовжить або 10, або в 13 листопада з тим, щоб документ внести до зал на розгляд у другому читанні вже наступного тижня.

Нагадаємо, Тимчук також заявив, що з закону про реінтеграцію Донбасу приберуть навіть натяки на Мінські угоди.

Раніше про те, як комітет розглядав законопроект повідомив глава БПП Артур Герасимов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: