Кабмін відклав дату публікації ціни на газ для населення

Читать на русском
Кабмін відклав на невизначений термін публікацію ціни на природний газ для населення на період з 1 жовтня 2017 року по 31 березня 2018 року.

Кабмін відклав на невизначений термін публікацію ціни природного газу на рівні імпортного паритету на період з 1 жовтня 2017 року до 31 березня 2018 року.

Про це йдеться у протокольному рішенні Кабміну від 26 вересня, копію якого мають у своєму розпорядженні «Українські новини», передає «Слово і Діло».

ЄС готовий бути посередником у перемовинах України з РФ щодо газуЄС готовий підтвердити свою зацікавленість у транзитному маршруті російського газу через Україну.

«Погодитися з пропозицією Міненерго про відкладення терміну оприлюднення відповідної інформації (публікація ціни)», - йдеться в документі.

Відстрочити оприлюднення ціни вирішено до узгодження механізму її визначення з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і Європейським енергетичним співтовариством.

Таким чином, з 1 жовтня в Україні для населення і підприємств теплокомуненерго продовжує діяти ціна газу, встановлена ​​на рівні імпортного паритету з 1 квітня 2017 року розмір 4,942 тисяч гривень за 1 тисячу кубів.

Як повідомлялося, згідно з методикою визначення ціни газу за імпортним паритету, встановленої постановою №187 від 22 березня 2017 року, з 1 жовтня 2017 року ціна газу для населення і ТКЕ повинна збільшитися на 17,6%.

Чого чекати від Кабміну, Ради та місцевої влади в жовтні?Жовтень не за горами, і ми вирішили відстежити, які свої обіцянки політики повинні були виконати до середини осені.

Цей механізм був узгоджений з МВФ на початку поточного року. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступає категорично проти підвищення ціни.

Кабмін продовжує переговори з МВФ з питання зміни методики визначення ціни в постанові №187 для недопущення її підвищення, однак представники МВФ уже заявили, що не погоджуються із запропонованими урядом варіантами змін документа.

Раніше Павло Розенко повідомив, чи будуть підвищуватися ціни на газ для населення.

Нагадаємо, сьогодні в уряді заявили про подорожчання комуналки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: