В Україні набули чинності нові квоти на радіо

Читать на русском
Сьогодні, 8 листопада, в Україні починається наступний етап впровадження законопроекту про квоти україномовних пісень і передач на радіо.

Сьогодні, 8 листопада, в Україні починається наступний етап впровадження законопроекту про квоти україномовних пісень і передач на радіо.

Як інформує «Слово і Діло», про це свідчать перехідні положення закону № тисячу чотиреста двадцять один-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо частки музичних творів державною мовою в програмах телерадіоорганізацій» вступив в силу у вівторок, 8 листопада.

Як мери піклуються про школи та школярів?До початку нового навчального року наші аналітики відстежили, як виконують свої обіцянки щодо облаштування шкіл та шкільного побуту мери великих міст України.

Так, з 8 листопада поточного року частка україномовних пісень на радіо повинна становити 30%, а не 25%. Йдеться про відсоток від загального обсягу пісень протягом доби, а також від включених в ефірі з 7:00 до 14:00, а також у проміжку часу 15:00 - 22:00.

Крім того, з сьогоднішнього дня частка передач, в тому числі новинних, аналітичних або розважальних блоків, повинен скласти не менше 55% (раніше квота становила 50%).

Як повідомлялося, 9 листопада о 12.00 на Першому каналі Українського радіо почнеться годинна програма, присвячена радіодиктант національної єдності. Сам текст читатимуть о 12:30.

Нагадаємо, 5 вересня депутати Верховної Ради підтримали у другому читанні та в цілому законопроект «Про освіту» (№3491-д), який передбачає широку реформу освіти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: