Набув чинності закон про мовні квоти на ТБ

Читать на русском
У п'ятницю, 13 жовтня, в Україні набуває чинності скандальний закон 5313 про українізацію телеефіру.

Закон про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації, яким встановлюються квоти в 75% україномовного контенту на телебаченні, набув чинності.

Про це повідомляє УНН, передає «Слово і Діло».

Порушення мовних квот: що загрожує «Інтеру» та чи є управа на телеканалНа українському радіо й ТБ начебто діють мовні квоти, але російські пісні продовжують лунати, а вітчизняні телеканали транслюють російський продукт. Зокрема, найбільше порушує вимоги телеканал Інтер. Чи будуть наслідки для телеканалу, з’ясовували експерти.

Закон був опублікований у парламентській газеті «Голос України» від 13 червня. Як зазначається, закон набуде чинності 13 жовтня 2017 року.

Згідно із законопроектом, 75% українського контенту затверджені для національних і регіональних каналів, а для місцевих – 60% українського мовлення.

При цьому запроваджується перехідний період. Відповідно до закону, протягом першого року після набуття чинності весь контент будуть підраховуватися відповідними нормами. Передбачається, що телеканали, які здійснюють мовлення на мовах корінних народів, мають транслювати не менш ніж 30% україномовних програм і фільмів.

Нагадаємо, 23 травня Рада запровадила 75-відсоткові квоти україномовного контенту на ТБ. Президент Порошенко підписав закон про україномовних квоти на телебаченні в червні.

Раніше Нацрада оштрафував ще одну радіостанцію за порушення мовних квот.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: