Українці писатимуть радіодиктант національної єдності

Читать на русском
У четвер на Першому каналі Українського радіо розпочнеться годинна програма, присвячена радіодиктанту національної єдності. Сам текст читатимуть о 12:30.

У четвер, 9 листопада, о 12.00 на Першому каналі Українського радіо розпочнеться годинна програма, присвячена радіодиктанту національної єдності. Сам текст читатимуть о 12:30.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це інформує Освіта.ua.

Диктант читатиме доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор підручників і посібників із української мови Олександр Авраменко.

Девіз цьогорічного диктанту – «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета».

Як мери піклуються про школи та школярів?До початку нового навчального року наші аналітики відстежили, як виконують свої обіцянки щодо облаштування шкіл та шкільного побуту мери великих міст України.

«З року в рік, радіодиктант об’єднує українців із різних куточків світу. Для Українського радіо – це знакова подія. Щороку зростає кількість і географія учасників радіодиктанту. Але саме зараз, у час війни на Сході України та анексії Криму, радіодиктант може стати одним з об’єднавчих елементів всередині країни. У цей день вся Україна увімкне радіоприймачі і візьме участь в акції, яка дасть можливість громадянам самоідентифікуватись», – підкреслив генеральний продюсер Українського радіо Дмитро Хоркін.

Додамо, цього року диктант традиційно складатиметься із 100-120 слів.

Нагадаємо, 5 вересня депутати Верховної Ради підтримали в другому читанні та в цілому законопроект «Про освіту» (№3491-д), який передбачає широку реформу освітньої галузі. Крім того, закон встановлює, що навчання в усіх українських школах (у т. ч. в місцях компактного проживання національних меншин у прикордонних територіях) починаючи з п'ятого класу має відбуватися виключно державною мовою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: