Рада підтримала реформу освіти: що зміниться для школярів і педагогів

Читать на русском
ВР запровадила 12-річне навчання в школі, схвалила підвищення мінімальної заробітної плати вчителів до 4 прожиткових мінімумів для працездатних громадян поетапно до 2023 року.

Верховна Рада запровадила 12-річне навчання в школі з 2027 року схвалила підвищення мінімальної заробітної плати вчителів до 4 прожиткових мінімумів для працездатних громадян поетапно до 2023 року.

Про це йдеться на сайті парламенту, передає «Слово і Діло».

За ухвалення в цілому відповідного законопроекту №3491-д на засіданні у вівторок, 5 вересня, проголосували 255 депутатів.

При цьому проти законопроекту проголосували 20 депутатів: 14 від фракції «Опозиційний блок», один від «Блоку Петра Порошенка» і 5 позафракційних.

Раніше голова Міносвіти Лілія Гриневич пояснила, що змінить освітня реформа для українців.

«Початкова школа - 4 роки, як базовий період, адаптаційний цикл і 3-4 класи, потім - базова середня школа, яка буде називатися гімназією, там 5 років, де 5-6 класи мають свої особливості, 7-9 - свої, профільна середня школа (3 роки) - два циклу», - пояснювала Гриневич.

Середня освіта в Україні: як зменшилася кількість шкіл і учнів за роки незалежностіПротягом року в Україні закрили 241 школу, всього ж за роки незалежності припинена діяльність близько 5 тисяч середніх навчальних закладів.

За словами Гриневич, реформа почне впроваджуватися у 2018 році. З цього періоду діти підуть до першого класу з новими підручниками і підготовленими викладачами. Також міністр назвала суму, необхідну для реформи освіти.

Нагадаємо, раніше Міністерство освіти і науки України представило новий проект реформи з 12-річним навчанням в школах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: