В Одеській ОДА розповіли про низку порушень пожежної безпеки в садках і школах

Читать на русском
Комісія, яка перевіряла дитсадки й школи Одеси до нового навчального року, виявила значну кількість порушень протипожежної безпеки.

Комісія, яка перевіряла підготовку дитсадків і шкіл Одеси до нового навчального року, виявила значну кількість порушень вимог протипожежної безпеки.

Про це заявив голова Одеської обладміністрації Максим Степанов на засіданні оперативного штабу ДСНС щодо подій у дитячому таборі «Вікторія», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Ми буквально 12 вересня проводили засідання комісії ДСНС щодо підготовки дитячих садочків, шкіл до нового навчального року. Проведена величезна кількість перевірок, проведені перевірки всіх об'єктів і виявлена величезна кількість порушень: і непрацюючі пожежні сигналізації, і відсутність пожежних сигналізацій», – сказав Степанов.

За його словами, подекуди навіть не було планів евакуації дітей у разі виникнення пожежі.

«Я дав уже відповідне доручення керівнику департаменту освіти, щоб у всіх без винятку школах були проведені й уроки відповідні, і навчання спільно зі службами ДСНС», – сказав Степанов.

Стало відомо про стан школярки, яка врятувала вісьмох дітей із пожежі в одеському таборіКатруся Ной, яка витягла з пожежі вісьмох дітей, отримала опіки ніг і верхніх дихальних шляхів.

Він також додав, що звернувся до генпрокурора Юрія Луценка з проханням взяти під особистий контроль розслідування пожежі в дитячому таборі «Вікторія», а також не виключив, що до розслідування можуть залучити експертів від громадськості.

«Дав відповідне доручення і Національній поліції, і прокуратурі достатньо жорстко все перевірити. Більше того, перевірка має бути, починаючи з будівництва, з проекту, які матеріали використовувалися, яка використовувалася протипожежна система, сигналізація тощо», – підсумував голова ОДА.

Раніше мерія Одеси отримала розпорядження перевірити всі місця масового скупчення людей спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій.

Також відомо, що директора дитячого оздоровчого комплексу «Вікторія», де під час пожежі загинули діти, суд постановив взяти під варту без права на заставу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: