Українці найчастіше розраховуються карткою в торгових мережах

Читать на русском
Більш ніж половина безготівкових операцій українців припадає на розрахунки в торгових мережах. Найчастіше українці платять у магазинах карткою або здійснюють покупки онлайн.

Більш ніж половина безготівкових операцій українців припадає на розрахунки в торгових мережах. Найчастіше українці платять у магазинах карткою або здійснюють покупки онлайн.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це інформує прес-служба НБУ.

«За результатами третього кварталу 2017 року частка безготівкових розрахунків у загальному обсязі операцій із використанням платіжних карт в Україні становила 38,6% і збільшилася з початку року на 3,1%», – йдеться в повідомленні.

Загальна кількість операцій із використанням платіжних карток за три квартали 2017 року становила 2,22 млрд шт., а їх обсяг – 1458 млрд грн. Порівняно з аналогічним періодом 2016 року вони зросли на 22,2% та 29% відповідно.

Економіка в 2018 році: як зміняться зарплати та на скільки впаде гривняГривня щодо долара падає десятий день поспіль, а євро стрімко зростає. Які прогнози на валютному ринку, розповіли аналітики.

При цьому спостерігається стійке зростання саме безготівкових розрахунків – за кількістю операцій на 29,5% і за обсягом 41,6% порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

Розподіл безготівкових операцій із використанням платіжних карток за третій квартал 2017 року свідчить про те, що за обсягами найбільша кількість безготівкових операцій припадає на операції в інтернеті – 39,0%, а за кількістю – на розрахунки в торговій мережі, 52,4%.

Також повідомляється, що за результатами третього кварталу 2017 року порівняно з початком року збільшилася кількість активних платіжних карт – на 5,2% й становила 34,1 млн шт.; платіжних карток із магнітною смугою й чипом – на 91% й становила 7,5 млн шт.; безконтактних платіжних карт – на 22,9% й становила майже 2,4 млн шт.

Нагадаємо, Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді перенести на наступний тиждень розгляд у першому читанні проекту бюджету-2018.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: