Почому житло: вартість квартир економ-класу в новобудовах України

Читать на русском

Ми вивчили пропозиції забудовників у найбільших містах і вивели середню ціну на невелику двокімнатну квартиру в 60 квадратів у одній із новобудов обласних центрів країни.

Почнемо з найдорожчого житла: цілком передбачувано, найдорожчі квартири знайшлися в центрі Києва – тут маленька «двушка» в центрі обійдеться приблизно в 1,8 мільйона гривень, а така ж квартира на околиці столиці стане майже вдвічі дешевше – в 960 тисяч гривень.

Друге місце за дорожнечею житла посідає центр Львова – тут двокімнатна квартира обійдеться в 1,57 мільйона гривень, а житло на околиці міста майже втричі дешевше із середньою ціною в 540 тисяч гривень.

Як мери міст України виконують обіцянки щодо житлово-комунального господарства?«Слово і Діло» продовжує розбиратися в ефективності роботи мерів міст за різноманітними напрямками. Сьогодні говоримо про будівництво й утримання житла.

Новобудови в центрі Одеси не набагато поступаються в ціні – тут квартира обійдеться в 1,39 мільйона, причому з віддаленням від центру ціна тут падає не так сильно, як у Львові, й становить близько 720 тисяч гривень на околиці.

Четверте місце за вартістю житла в центрі поділили Дніпро та Вінниця, де двокімнатна квартира в 60 квадратів обійдеться приблизно в 1,2 мільйона гривень. Водночас житло на околиці Дніпра істотно дорожче й за рівної площі обійдеться майже на 200 тисяч гривень дорожче, ніж у Вінниці – 690 та 450 тисяч відповідно.

Варто зазначити, що у Вінниці та Львові спостерігається найсильніший розрив у ціні нового житла між центром та околицями – майже втричі.

Що стосується міст із найдоступнішим житлом, то на першому місці опинився Кропивницький, де 60-метрова «двушка» в центрі обійдеться в 600 тисяч гривень, причому в місті зараз будують лише один житловий комплекс.

Трохи дорожчою є квартира в центрі Черкас – вона обійдеться в суму близько 660 тисяч, а в центрі Луцька – на 30 тисяч дорожче.

Детальніше про ціни на житло в центрах регіонів – на нашій інфографіці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: