Нацбанк оприлюднив прогноз економічного зростання

Читать на русском
Економіка України зросте в 2017 році більш суттєво, ніж очікувалося, прогнозує Нацбанк. Також у регулятора прорахували ВВП.

Національний банк України покращив прогноз економічного зростання в 2017 році з 1,6% до 2,2%.

Про це йдеться в оновлених макроекономічних прогнозах НБУ на 2017-2019 роки, передає «Слово і Діло».

«Це пов’язано зі сприятливою дією як внутрішніх, так і зовнішніх чинників, що позначалося на кращих результатах економічної активності більшості галузей у другому-третьому кварталах цього року, ніж очікувалось раніше», – інформує Нацбанк.

За прогнозами НБУ, в 2018–2019 роках зростання ВВП прискориться до 3,2% та 3,5% відповідно.

Україна без грошей МВФ: що стало ключовою проблемою у співпраці між кредиторами та владоюЩе донедавна в Мінфіні заявляли, що очікують отримати два транші від МВФ до кінця року, а наразі в ЗМІ вже з’явилась інформація про те, що кредитори не готові далі допомагати Україні. Що стало каменем спотикання, розбирались експерти.

«Приватне споживання залишиться основним рушієм економічного зростання в ці роки завдяки підвищенню заробітних плат та пенсій, поліпшенню споживчих настроїв населення та активізації споживчого кредитування. У поточному році прогнозується зростання приватного споживання на 6%, у подальшому – на рівні 4%», – повідомляє прес-служба Нацбанку.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд висуває Україні чотири вимоги для отримання наступного траншу, надходження якого Нацбанк очікує в першому кварталі 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: