Авакову обрали особисте зобов'язання та електронний браслет

Читать на русском
Синові глави МВС обрали особисте зобов'язання і електронний браслет. Слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва клопотання НАБУ задовольнив частково.

Слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Віталій Українець ухвалив: клопотання детектива НАБУ задовольнити частково.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Також в ухвалі йдеться: застосувати до Олександра Авакова запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання також здати паспорти для виїзду за кордон до ДМС, носити електронний браслет. Не відлучатися від місця проживання, не спілкуватися зі свідками, прибувати до детектива, прокурора, суду/судді за першої вимогою та повідомляти НАБУ або прокурора про зміну місця проживання.

Нагадаємо, 31 жовтня двом затриманим у справі «рюкзаків Авакова»

«Рюкзаки Авакова» пошили за 555 гривень, а закупили по 2899 – прокурорАваков-молодший купив рюкзаки майже в шість разів дорожче їх собівартості. Прокурор САП назвав на суді цифри.
повідомили про підозру.

Згодом стало відомо, що підозру оголосили і третьому затриманому у цій справі. Одним з них став син глави МВС Арсена Авакова Олександр.

Порошенко vs. МВС: три версії, чому взялися за сина АваковаСину Арсена Авакова сьогодні оберуть запобіжний захід у справі про закупівлю рюкзаків МВС, яку понад рік не могли розслідувати. У НФ вже заявили про політичні мотиви АП, а тим часом сам президент здійснює робочий візит до ОАЕ. Про конфлікт МВС із АП міркували експерти.
Зокрема, А.Авакова підозрюють в скоєнні злочину, ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України ( «Привласнення, рідозрююозтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

Раніше НАБУ проводило обшуки у працівників Нацполіції у справі рюкзаків для Нацгвардії.

Сьогодні у Верховній Раді зареєстрували два проекти постанови про відсторонення Арсена Авакова від виконання повноважень міністра внутрішніх справ України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: