«Рюкзаки Авакова» пошили за 555 гривень, а закупили по 2899 – прокурор

Читать на русском
Аваков-молодший купив рюкзаки майже в шість разів дорожче їх собівартості. Прокурор САП назвав на суді цифри.

Експертизами у «справі рюкзаків Авакова» встановлено, що вартість одного для Міністерства внутрішніх справ становила 555 грн, хоча за підсумками тендерної процедури їх було закуплено по 2899 грн за штуку.

Про це сказав прокурор під час розгляду клопотання щодо обрання запобіжного заходу синові міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра в Солом'янському районному суді Києва, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

Прокурор зазначив, що зібрано достатньо доказів, щоб стверджувати про обгрунтованість підозри Олександру Авакову в «скоєнні підбурювання посадовців Міністерства внутрішніх справ до розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час здійснення державних закупівель».

Зокрема, прокурор САП розповів про те, як було, на думку слідства, скоєно кримінальний злочин.

«На прохання підозрюваного Авакова пошиття цих рюкзаків повинен був здійснити інший співучасник в цьому правопорушенні, товарищи Авакова Литвин. Заступник міністра внутрішніх справ в той час погодився на таку пропозицію. Ними були детально обговорені всі елементи вчиненого злочину, обговорено процедуру закупівель. Під час цієї розмови заступником міністра Чеботарем був здійснений телефонний дзвінок своєму підлеглому Шевчуку, якому було доведено до відома співпрацювати саме з Аваковим, а також особою, яку він представляє », - зазначив він.

Прокурор додав, що рюкзаки були пошиті значно нижчої якості.

Нагадаємо, частина рюкзаків була пошита в установах з виконання покарань. І вартість кінцевого виробу була становила 60 до 130 грн.

Як відомо, 31 жовтня двом затриманим у справі «рюкзаків Авакова» повідомили про підозру.

Згодом стало відомо, що по в цій справі. Одним з них став син глави МВС Арсена Авакова Олександр.

Зокрема, А.Авакова підозрюють у скоєнні злочину, ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України ( «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

Сьогодні у Верховній Раді зареєстрували два проекти постанови про відсторонення Арсена Авакова від виконання повноважень міністра внутрішніх справ України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: