Зима близько: на передовій АТО теплий одяг видадуть не всім

Читать на русском
На передовій зони АТО розповіли, як просуваються справи з роздачею військовим зимової форми нового зразка.

Зимову військову форму отримають далеко не всі контрактники Збройних сил.

Як повідомили «Слову і Ділу» військові, які несуть службу на передовій в Луганській області, ще влітку командування обіцяло забезпечити всіх теплими бушлатами, а тепер каже: «У кожного комплекту форми свій термін служби».

«Зимову форму тепер видаватимуть раз в три роки. Вважається, що саме стільки вона повинна служити кожному з контрактників. Справедливості заради скажу: нова зимова форма дійсно дуже хорошої якості і, думаю, стільки і прослужить. А ось та, що видавали нам ще рік тому, – нікудишня, і ніхто не носитиме її ще два сезони», – розповів нам один з офіцерів ЗСУ, який перебуває зараз в Луганській області.

Сказане означає, що в реальності нову зимову форму отримають фактично тільки ті люди, які підписали контракт тільки в цьому році або отримували зимову форму три роки тому. Комплект літньої форми, за словами військового, видають зараз один на 8 місяців. Але «полівку» ще два роки тому стали робити досить хорошої якості, тому у багатьох солдатів зараз є по кілька комплектів «казенної» демисезонної/літньої форми.

«Але особисто я прошу своїх солдат не нити зайвий раз. Зараз матеріальне забезпечення гідне і кожен, якщо є така необхідність, може придбати собі практично будь-яку форму», – підсумував офіцер.

Нагадаємо, нещодавно джерела «Слова і Діла» в армії розповіли, що бійці на передовій вже повністю забезпечені новими сухими пайками за стандартами НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: