Захоплення військової частини в Одесі: стали відомі нові подробиці

Читать на русском
В Україні набирає обертів скандал із захопленням території в/ч А3571 Повітряних сил ЗСУ, котра дислокується в Одесі

В Україні набирає обертів скандал із захопленням території в/ч А3571 Повітряних сил ЗСУ, котра дислокується в Одесі.

Як вдалося з'ясувати «Слову і Ділу», на території військового містечка №10 у Одесі планують побудувати новий торгово-розважальний комплекс.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», 29 жовтня, в Facebook, прес-служба командування Повітряних сил ЗСУ заявила про те, що невідомі люди в балаклавах намагаються захопити частину території військового об'єкта, який знаходиться у власності Міноборони.

«Невідомі особи, які позиціонують себе як представники торгово-розважального центру City Center, частково демонтували огорожу військової частини А3571 та здійснили вивіз військового майна в невідомому напрямку», - говорилося в повідомленні.

Захисники України: як змінилась армія за останні три рокиЯк українська армія перетворилася з «паркетної» на по-справжньому боєздатну. Цифри і факти від журналіста Дениса Поповича.

Однак в той же день поліція Одеської області спростувала заяву ВСУ про захоплення військової частини, зазначивши, що на місце прибули звичайні будівельники, а не рейдери і почали вони роботи поза територією, а не на ній.

Співрозмовник в поліції Одеси підтвердили «Слову і Ділу», що у забудовника є всі дозвільні документи на будівництво, і саме тому 29 жовтня силовики не заарештували «загарбників». «Дозвіл на встановлення тимчасової огорожі компанія офіційно отримала ще в серпні. Також представники забудовника надали дозвіл на проведення земельних робіт», - розповіли в одеській поліції.

Як повідомив лідер одеської організації «Правого сектора» Сергій Стерненко, офіційні документи на будівництво ТРЦ видані на компанію «Будова», яку пов'язують із бізнесменом Володимиром Галетніком.

В Одесі цю людину знають ще з 1990-х. Коли головою Одеської ОДА був Михайло Саакашвілі, Галетнік реконструював Аркадію, побудувавши на набережній великий торговий центр під назвою «Аркадія-Сіті». У 2008 році одна з будівельних фірм Галетніка - «Прогрес-Буд» збанкрутувала і залишила без житла понад 500 інвесторів, що вклали кошти в будівництво комплексу «Золотий берег» на 16-й станції.

Цікаво також, що в підприємницьких реєстрах компанія «Будова» зареєстрована в Одесі на трьох власників, серед яких немає самого Володимира Галетніка. При цьому, діяльність організації відповідає КВЕДом 41.10 - «організація будівництва».

Нагадаємо, Військовою прокуратурою Одеського гарнізону розпочато розслідування порушення статутних правил вартової служби, вчиненого в умовах особливого періоду, у військовій частині А3571 в Одесі, де відбулася спроба захоплення території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: