В Одесі намагалися захопити військову частину: поліція заперечує

Читать на русском
В Одесі сьогодні вранці, близько 8:45 невідомі в балаклавах намагалися захопити частину території військового об'єкта, який знаходиться у власності Міноборони.

В Одесі сьогодні вранці, близько 8:45 невідомі в балаклавах намагалися захопити частину території військового об'єкта, який знаходиться у власності Міноборони.

Про це у Facebook повідомляє прес-служба командування Повітряних сил ЗСУ, пише «Слово і Діло».

«Невідомі особи, які позиціонують себе як представники торгово-розважального центру City Center, частково демонтували огорожу військової частини А3571 та здійснили вивіз військового майна в невідомому напрямку», - сказано в повідомленні.

На місці події працює військова служба правопорядку і військова прокуратура Південного регіону України, представники повітряного командування Південь Повітряних сил Збройних сил України.

Поліція Одеської області заперечує заяву ЗСУ про захоплення військової частини під Одесою. За словами правоохоронців, на місце приїхали звичайні будівельники і почали роботи біля території бази, а не на ній, повідомив радник голови обласної Нацполіції Руслан Форостяк в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Я хочу спростувати інформацію, поширену прес-службою. Дійсно, чергова частина отримала повідомлення із приводу зазначених дій. Поліцейські виїхали на місце і виявили, що, по-перше, будівельні роботи, про які йдеться, проходять на прилеглій до військової частини території, тобто за її межами. У забудовника є всі необхідні документи від органів місцевого самоврядування», - заявив він.

При цьому ніяких тітушок виявлено не було.

«Обстеживши камери і вивчивши матеріали, ми з'ясували, що це не тітушки або невстановлені особи в балаклавах, а звичайні будівельники, які облаштували свій паркан за допомогою техніки. Звичайний будівельний процес без насильства і тітушок. Мені відомо, що конфлікт триває давно, і підставою є те, що землі, які знаходяться за межею огорожі військової частини, цікавлять як військових, так і різних ділків. Мені відомо, що міська рада виділила частину цієї землі під будівництво гіпермаркету», - заявив Форостяк.

Також Форостяк додав, що майно, про вивезення якого заявили у військовій частині, насправді є будівельним сміттям. Ніякого провадження поліція не відкривала.

Раніше повідомлялося, що в Одесі сьогодні вранці, близько 8:45 невідомі в балаклавах намагалися захопити частину території військового об'єкта, який знаходиться у власності Міноборони.

Раніше Кубів назвав площу захопленої рейдерами землі.

Також глава МВС Арсен Аваков заявив, що поліція отримала інструкції «жорстко протидіяти» рейдерських захоплень фермерських господарств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: