У Матіоса розслідують спробу рейдерського захоплення військового об’єкта

Читать на русском
В Одесі Військова прокуратура розслідує порушення правил караульної служби. Крім незаконного переміщення кордонів військового містечка, проводилася вирубка дерев.

Військовою прокуратурою Одеського гарнізону розпочато розслідування порушення статутних правил вартової служби, вчинене в умовах особливого періоду, у військовій частині А3571 в Одесі, де відбулася спроба захоплення території.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на військову прокуратуру Південного регіону України.

За даними військової прокуратури, 29 жовтня на території військового містечка №10 в Одесі, на базі якого розташована військова частини А3571 (чинний військовий аеродром «Шкільний»), приватні підприємці із залученням будівельників встановили тимчасову огорожу в межах території військового містечка.

Під час проведення слідчих дій встановлено факт перенесення металевого паркану на території вказаного військового містечка. Також установлено, що представниками органів військового управління за цим фактом якихось позовних вимог щодо оскарження дозвільної документації до суду не заявлено.

Нагадаємо, командування Повітряних сил Збройних сил України заявило, що в Одесі невідомі здійснили спробу рейдерського захоплення військового об'єкта й викрали військове майно.

Міжнародні військові рейтинги: на якій сходинці УкраїнаАналітики «Слова і Діла» розібралися в нещодавно оприлюдненому міжнародному військовому рейтингу Global Firepower і порівняли збройні сили України та Росії.

Своєю чергою радник голови Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк заявив, що поліція Одещини спростовує спробу захоплення невідомими військової частини. Через відсутність факту правопорушення справа відкрита не була, а невідомі особи – не рейдери, а «прості будівельники».

При цьому, як заявив начальник південного територіального юридичного відділу Міноборони України Юрій Добров, на запитання до забудовників, на якій підставі вони здійснюють ці неправомірні дії й змінюють межу військового містечка, вони повідомили, що в них є відповідне рішення Одеської міськради. Однак саме рішення невідомі не надали й запропонували Нацполіції звернутися з відповідним запитом, на який вони готові надати рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: