Україна перейде на зимовий час

Читать на русском
Перехід на зимовий час 2017 Україна відбудеться в ніч на цю неділю, 29 жовтня. Годинники переведуть на годину назад.

Перехід на зимовий час 2017 Україна відбудеться в ніч на цю неділю, 29 жовтня. Годинники переведуть на годину назад.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

В Україні в 2017 році перехід на зимовий час відбудеться в ніч з суботи на неділю, 29 жовтня, о 4 годині ранку. Стрілки годинника слід перевести на годину назад.

Міністр зі спортивними амбіціями: як працюється в Міненерго Ігорю НасаликуПротягом найближчого місяця «Слово і Діло» розповідатиме про те, як виконують свої прямі й політичні обов’язки очільники відомств уряду. Сьогодні пропонуємо поговорити про одного з ключових для України міністрів – міністра енергетики й вугільної промисловості.

Переходи на зимовий і літній час визначені постановою Кабінету Міністрів України від 1996 року.

Вперше сезонне переведення часу ввели в Великобританії в 1908 році для економії та раціональнішого розподілу електроенергії протягом доби. У СРСР почали переводити стрілки годинника вперше тільки в 1981 році.

У наші дні більше 110 країн світу переходять на літній і зимовий час. Не роблять цього цього в 161 країні, серед яких Гвінея, В'єтнам, Алжир, Афганістан, Китай, Росія, Кенія та інші.

У 2011 році Верховна Рада України намагалася скасувати переведення годинників на зимовий час, але під тиском громадськості прийняту постанова скасували.

Експерти вважають, що перехід на зимовий час людина переносить легше, ніж на літній. Втім, незважаючи на зайву годину на сон, наш організм все одно звикає до нового часу протягом двох тижнів.

Раніше столична влада перевірила готовність снігоприбиральної техніки до зими.

Нагадаємо, в Міноборони повідомили, коли АТОшники отримають зимову форму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: