Зима 2017/2018: що стане головною проблемою в новому опалювальному сезоні

Читать на русском
Володимир Омельченкодиректор енергетичних програм

Дійсно, природного газу накопичено достатньо. Так, є правда в тому, що запасів значно більше, ніж на такий самий період минулого року, проте ситуація з антрацитом залишається складною.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко, оцінюючи початок опалювального сезону.

«Насправді, питання залишаються до накопичених на складах запасів вугілля, яких не вистачає. Особливо це стосується державних теплових станцій, «Центренерго». Тому можливі різні сценарії», – констатував енергетик.

За його словами, складною є ситуація в Луганській області.

«Там узагалі потужності недостатні. Сьогодні важливо робити акцент на забезпечення вугіллям ТЕС. Це найболючіша точка для України», – зазначив Омельченко.

«Антрацитова група видобувається на неконтрольованій території, а можливості самостійно забезпечити себе ми не маємо. Так, ми купуємо за імпортом, але чи покриє цей імпорт дефіцит? Поки невідомо», – додав він.

Фахівець припустив, що в разі виникнення форс-мажорних ситуацій наслідки можуть бути непередбачуваними, оскільки тоді запасів може не вистачити.

«На місці уряду, місцевої влади поки рано розслаблятися й подавати все як перемогу. Запасів вугілля на ТЕС на випадок форс-мажорів немає», – резюмував Володимир Омельченко.

Нагадаємо, 15 жовтня в Україні розпочався опалювальний період. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що проблем з опалювальним сезоном 2017/2018 в Україні не буде.

Раніше аналітики порталу з’ясували, що саме було зроблено для проходження нового опалювального сезону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: