Міноборони повідомило, коли АТОвці отримають зимову форму

Читать на русском
Вперше до комплекту одягу входять куртки зимові з поліпшеним утепленням, флісові куртки, зимові флісові рукавички із замшевими надолонниками, шарф труба.

Військовослужбовці, які виконують завдання в зоні АТО, отримають нові комплекти зимового одягу до кінця вересня.

Про це розповів заступник начальника центрального управління речового забезпечення тилу ЗСУ Дмитро Кузнєцов під час прес-брифінгу у вівторок, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«На сьогодні в центрах забезпечення ЗСУ накопичений необхідний ресурс майна, який дозволяє розпочати забезпечення військ. У першу чергу організоване забезпечення військ, задіяних до виконання завдань у районі АТО, відновлення боєздатності військ, а також надалі буде організоване забезпечення військ, які перебувають у пунктах постійної дислокації. За планами до кінця вересня цього року ми завершимо речове забезпечення», – сказав Кузнєцов.

На запитання щодо наявної кількості комплектів одягу Кузнєцов відповів, що це «чутлива» інформація, проте заявив, що цьогоріч кількість збільшена на 20%.

У Міноборони розповіли, навіщо євроспостерігачі літатимуть над УкраїноюСпостережна місія працюватиме в Україні до 8 вересня. Матеріали, отримані під час польоту, оброблятимуться в Швеції.

«Це дуже чутлива інформація, проте можу зазначити, що вироблено понад сотню тисяч комплектів. Порівняно з минулим роком це на 20% більше», – пояснив Кузнєцов.

При цьому він додав, що весь особовий склад до кінця року отримає нову зимову форму.

Кузнєцов зауважив, що вартість зимового комплекту становить приблизно 8 тисяч грн.

Вперше до комплекту одягу входять куртки зимові з поліпшеним утепленням, флісові куртки, зимові флісові рукавички із замшевими надолонниками, шарф «труба». Додатково були впроваджені два комплекти зимової білизни, три пари зимового взуття з високими берцями.

За даними відомства, термін експлуатації зимового костюма в пункті постійної дислокації становить три роки. В зоні АТО терміни експлуатації не встановлюються, в разі пошкодження речового майна при виконанні бойових завдань воно замінюється.

Зимова куртка з цього комплекту може використовуватися в температурному діапазоні від +10 до -30 градусів.

Нагадаємо, близько 1700 бійців антитерористичної операції, які вчинили незначні правопорушення, будуть амністовані протягом найближчих трьох місяців.

Також міністр оборони Степан Полторак затвердив виділення 1 мільярда гривень на будівництво 100 гуртожитків для військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: