Екс-посол США пояснив, чому санкції діятимуть, навіть коли Росія піде з Донбасу та Криму

Читать на русском
Експерт підкреслив, що головне, що заважає США встановити нормальні відносини з РФ, – це агресія Росії проти України.

Навіть якщо Росія залишить Донбас і поверне анексований Крим, скасування санкцій Конгресу США проти РФ займе досить тривалий час.

Про це заявив екс-посол США в Україні Стівен Пайфер під час круглого столу в Art Hub, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Процес ухвалення санкцій Конгресом достатньо складний, і він може зменшити вплив санкцій на поведінку Росії. Навіть якщо вони зроблять правильні кроки, навіть якщо Росія піде з Донбасу та поверне Крим, буде складно скасувати санкції, тому що цей процес дуже тривалий», – сказав Пайфер.

Дипломат вказав на те, що президент США Дональд Трамп підтримав республіканську політику щодо РФ, санкції залишаються, продовжується підтримка України. За словами Пайфера, велику роль у цьому відіграв саме Конгрес США.

Експерт підкреслив, що головне, що заважає США встановити нормальні відносини з РФ, – це агресія Росії проти України.

Екс-посол США висловився про проблему громадянства СаакашвіліПозбавлення екс-голови Одеської ОДА громадянства створило для України іміджеву проблему, вважає американський дипломат Стівен Пайфер.

Він також висловив переконання, що США мають надавати Україні й військову допомогу.

«Я очікую, що США продовжуватимуть підтримувати Україну. Ми будемо продовжувати працювати над тим, щоб російська агресія зменшилася. І думаю, що результати будуть хорошими. Вони мають бути хорошими», – сказав екс-посол.

Пайфер наголосив, що успіх України є дуже важливим.

«Вже 25 років США допомагають підтримувати мир у європейському регіоні. І успіх України є дуже важливим для того, щоб зупинити агресію Росії й показати дуже чітко Москві, що такі тактичні кроки, як нелегальна анексія Криму, й те, що відбувається у східному регіоні України, просто неможливі, що це зовсім не те, чого очікують від Росії», – заявив він.

Раніше держсекретар США Рекс Тіллерсон затвердив список компаній РФ, співпраця з якими буде заборонена американському бізнесу та іноземним підприємствам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: