Екс-посол США висловився про проблему громадянства Саакашвілі

Читать на русском
Позбавлення екс-голови Одеської ОДА громадянства створило для України іміджеву проблему, вважає американський дипломат Стівен Пайфер.

Проблема, що виникла через позбавлення екс-голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі українського громадянства, була створена на порожньому місці.

Таку думку в інтерв'ю «Голосу Америки» висловив екс-посол США в Україні, експерт аналітичного центру Brookings Institution у Вашингтоні Стівен Пайфер, передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що ніколи не був прихильником думки, що «Саакашвілі грав певну роль в Україні».

«Мені було незрозуміло, наскільки його цікавила Україна, а наскільки їм керувало бажання повернутися до Грузії», – пояснив Пайфер.

Політичні розклади нового сезону: чи знайде союзників Саакашвілі та що буде з БППДві головні фракції коаліції втратили довіру населення, чим помітно знизили свої рейтинги. Чи будуть нові союзи цієї парламентської осені, розповіли експерти.

Водночас дипломат сумнівається в тому, що ситуація навколо Саакашвілі «була врегульована найрозумнішим чином».

«Це одна із ситуацій, коли проблема створена на порожньому місці. Я думаю, що позбавлення Саакашвілі громадянства, ймовірно, створило іміджеву проблему, якої Україна не мала», – підкреслив Пайфер.

10 вересня 2017 року опальний для нинішнього офіційного Києва Саакашвілі та його прихильники незаконно перетнули польсько-український кордон у пункті пропуску «Шегині». При цьому постраждали 11 поліцейських і 5 прикордонників, яким наказали не застосовувати зброю та силові заходи впливу.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що організатори прориву й ті, хто цьому сприяв, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Зараз Саакашвілі перебуває у Львові.

Як відомо, поліція Львівської області порушила кримінальне провадження за фактом прориву кордону Міхеілом Саакашвілі та його прихильниками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: