Скасування політичних санкцій проти РФ: три кити, на яких тримається резолюція ПАРЄ

Читать на русском
Андрій Мішиндиректор Київського інституту мирних досліджень

Є кілька фундаментальних причин, що викликали такі заходи в ПАРЄ. Без Росії Асамблея не відповідає своїм функціональним обов'язкам.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Київського інституту мирних досліджень Андрій Мішин, оцінюючи інформацію про те, що ПАРЄ затвердила резолюцію, яка може зняти політичні санкції з РФ.

«Потрібно розуміти, що РФ є головним фінансовим спонсором цієї організації. Після запровадження санкцій Росія відмовляється фінансувати різні напрямки діяльності Асамблеї Ради Європи. Безумовно, це нікого не влаштовує», – зазначив Мішин.

Експерт наголосив, що будь-який конфлікт не може бути тривалим, і гра із санкціями рано чи пізно мала завершитися.

«Це третій мотив. Будь-який негативний вплив на свого опонента, якщо не стоїть завдання його втратити, має закінчуватися», – додав він.

Експерт підкреслив, що це ті три кити, на яких побудована заява наступного президента ПАРЄ про зняття санкцій.

Санкції проти Росії: коли чекати ефектуАнексія Криму та військове втручання на Донбас спричинили запровадження економічних санкцій проти Росії. Якого ефекту вдалося досягти після трьох років подібних обмежень, цікавився політолог Олександр Радчук.

«Однак не варто перебільшувати поки що значення цієї заяви. Поки не факт, що санкції знімуть. Це може бути гра з представниками РФ», – уточнив фахівець.

Яке б рішення не ухвалили в результаті, на його думку, це вже негативний сигнал для України.

«Це дзвіночок, що від України втомилися як від подразника, активність якого, всі наші заяви ні до чого не призведуть», – резюмував Андрій Мішин.

Представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба заявив, що ця резолюція лише «удар, а не нокдаун», і не гарантує повернення РФ до ПАРЄ.

Раніше повідомлялося, що в Раді Європи розробили механізм для скасування санкцій з РФ і повернення російської делегації до ПАРЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: