Держдеп США затвердив список компаній РФ, які потраплять під санкції

Читать на русском
Держсекретар США Рекс Тіллерсон затвердив список компаній РФ, співпраця з якими буде заборонена американському бізнесу та іноземним підприємствам.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон затвердив список компаній РФ, співпраця з якими буде заборонена американському бізнесу та іноземним підприємствам.

Про це в четвер, 26 жовтня, повідомила прес-секретар Держдепартаменту США Гізер Ноєрт, передає «Слово і Діло».

Торгівля з окупантом: що Україна досі продає та купує в Росії?Попри 3,5 роки війни, українсько-російські економічні відносини все ще досить жваві: експортуємо метал, імпортуємо нафтопродукти... І не тільки.

«Згідно зі статтею 231 Акту протидії російському впливу на країни Європи та Євразії, держсекретар Рекс Тіллерсон доручив Держдепартаменту оприлюднити інформацію, де визначатимуться особи, що перебувають у складі або діють від імені оборонного й розвідувального секторів уряду Російської Федерації. Це означає, що держсекретар Тіллерсон затвердив це рішення», – зазначила Ноєрт.

«Найближчим часом очікується публікація цих списків у відкритому доступі на офіційному сайті Державного департаменту США», – додала вона.

Водночас газета The New York Times оприлюднила список підприємств РФ ще до того, як він з'явився на офіційному сайті Держдепу.

За інформацією видання, до списку увійшли 39 компаній, серед яких концерни «Алмаз-Антей», «Калашников» та «Іжмаш», корпорації «Оборонпром», «Ростех», спецслужби ФСБ, СЗР та інші.

Раніше повідомлялося, що США запровадили нові санкції проти КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: