США пояснили затримку нових санкцій проти РФ

Читать на русском
Речниця Держдепу США заявила про завершення процесу визначення осіб та організацій з Росії, пов'язаних із російською обороною та розвідкою.

Державний департамент США все ще працює над визначенням осіб та організацій із Росії, пов'язаних із російською обороною та розвідкою, на яких можуть накласти нові штрафні санкції.

Про це під час брифінгу у Вашингтоні заявила речниця Державного департаменту США Гізер Науерт, передає «Слово і Діло» з посиланням на сайт Держдепу.

«Ми, безумовно, чули, що деякі члени Конгресу стурбовані через терміни», – зазначила Науерт.

За її словами, це досить складно й може зайняти деякий час.

Торгівля з окупантом: що Україна досі продає та купує в Росії?Попри 3,5 роки війни, українсько-російські економічні відносини все ще досить жваві: експортуємо метал, імпортуємо нафтопродукти... І не тільки.

«Ми працюємо над завершенням процесу для того, щоб надати відповідні вказівки відповідним людям якомога швидше», – підкреслила речниця Держдепу.

Вона також додала, що Державний департамент готує інструкції й для компаній, щоб вони не порушували режим санкцій.

«Є важливі союзники та партнери в НАТО, в інших частинах світу, які потребують конкретних вказівок, щоб вони не порушували санкції. Тож щойно ми все це підготуємо, ми неодмінно повідомимо», – заявила Науерт.

Нагадаємо, голова делегації України в ПАРЄ Володимир Ар'єв заявив, що генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд почав кампанію з повернення представників РФ до сесійної зали ПАРЄ.

Згодом комітет ПАРЄ відмовився повертати РФ членство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: