У КМДА прокоментували заборгованість «Київенерго» перед «Нафтогазом»

Читать на русском
Заступник голови Київської міської держадміністрації запевнив, що через борги Київенерго відключень не буде.
Петро Пантелєєв

Через заборгованість «Київенерго» перед «Нафтогазом» відключень у жителів Києва не буде.

Про це в коментарі «Громадському радіо» розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє «Слово і Діло»

«Є заборгованість у споживачів перед «Київенерго» за спожиту електроенергію, й серед них компанії, які підконтрольні місту, зокрема, це метрополітен та «Київводоканал». Проте містом були виділені додаткові кошти для метрополітену, в тому числі й для розрахунків за електроенергію. Тому найближчим часом ця заборгованість буде погашена»,  – наголосив Пантелєєв.

За його словами, щодо «Київводоканалу», то борг за електроенергію рівний боргу держави за водоканалом за різницею в тарифах.

«Щодо решти компаній у «Київенерго» йде планова робота, щоб клієнти розрахувалися за спожиту електроенергію. Це стосується лише підприємств, які надають послуги й мають отримувати компенсацію від держави за пільгами й субсидіями. Наприклад, житлові організації мають розраховуватися з «Київенерго» за спожиту електроенергію за роботу ліфтів. Водночас ці організації мають отримати з бюджету компенсацію за пільгами й субсидіями за послуги з утримання будинків. Оскільки ці кошти повертаються державою несвоєчасно, відповідно, складно розраховуватися за спожиту електроенергію», – пояснив Пантелеєв.

Своєю чергою в «Київенерго» є борг перед «Нафтогазом», через що існує ймовірність відключення. Проте заступник голови КМДА запевнив, що не бачить таких загроз.

«Основний борг «Київенерго» за газ, спожитий на виробництво тепла. Він не пов'язаний з електроенергією. Поки що номінації в «Київенерго» є, опалювальний сезон ми розпочали, й наразі вже 77% будинків запущены. Тому я тут не бачу загроз. Але ще раз повторюю: для нас дуже важливо вчасно отримувати компенсації за пільгами й субсидіями з державного бюджету, й тоді жодних проблем не має бути», – наголосив він.

Нагадаємо, в «Київенерго» пояснили, чому в столиці досі не включили опалення.

Раніше стало відомо, що в Києві змінилися тарифи на гарячу воду та опалення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: