У Порошенка пропонують заборонити відключати газ за борги

Читать на русском
Нардеп від БПП зареєстрував у Раді законопроект про заборону відключення газу в разі заборгованості.
Олексій ГончаренкоФото з відкритих джерел

Верховній Раді пропонують заборонити постачальникам природного газу відключати газ теплогенеруючим і теплопостачальним організаціям під час опалювального сезону навіть за наявності боргів за нього.

Відповідний законопроект зареєстрував заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко.

Олексій ГончаренкоНародний депутат України
Гончаренко запевнив, що на жодну копійку платіж за газ не буде зростатиСказано 12 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

У ньому пропонується виключити із законів «Про ринок природного газу» та «Про теплопостачання» норми, що дають право постачальнику природного газу припинити постачання за наявності заборгованості при розрахунках за нього.

«За підсумками минулого опалювального сезону в Україні була маса прикладів, коли постачальники погрожували відключити або відключали газ теплопостачальним компаніям, загрожуючи безпеці людей і ставлячи населені пункти на межу техногенної катастрофи. Щоб у нас не сталося другого Алчевська, щоб під час опалювального сезону постачальник за своєю примхою не міг відключати газ, питання потрібно вирішити на законодавчому рівні», – розповів Гончаренко, додавши при цьому, що такі випадки вже зареєстровані в нинішньому опалювальному сезоні.

Нарахування субсидій: які правила діятимуть під час опалювального сезону 2017/2018Схематично зобразили для вас все, що потрібно знати про нарахування субсидій на прийдешній опалювальний сезон.

Наприклад, 25 жовтня стало відомо, що в зв'язку із заборгованістю місто-супутник Чорнобильської АЕС Славутич відключене від постачання природного газу. Зараз температура в квартирах жителів Славутича не перевищує +8... +15 градусів. Місто готується закривати школи й садочки, оскільки коштів на погашення заборгованості в міському бюджеті немає.

Сам депутат, утім, передбачає протидію процедурі ухвалення цього документа в стінах парламенту.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку і житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що чиновники, які не забезпечать своєчасне підключення об'єктів до теплопостачання, понесуть кримінальну відповідальність.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: