Двох засуджених в окупованому Криму кримських татар передали Туреччині

Читать на русском
Чийгоза й Умерова спершу привезли до Сімферополя, потім літак забрав їх до Анапи, а згодом вирушив до Анкари.

Двох представників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, яким кримські окупанти винесли неправомірні вироки, видали Туреччині.

Про це повідомив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

До гучних вироків у окупованому Криму причетні колишні українські суддіАдвокат вважає, що колишні українські судді «мотивовані виносити жорстокі рішення, щоб вислужитися перед Кремлем».

За його словами, Чийгоза й Умерова спершу привезли до Сімферополя, потім літак забрав їх до Анапи, а згодом літак із представниками Меджлісу вирушив до Анкари.

Джемілєв додав, що ця видача стала можливою завдяки домовленостям, досягнутим під час візиту президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана в Україну.

Як відомо, 11 вересня російський суд в анексованому Криму засудив Ахтема Чийгоза до 8 років колонії суворого режиму. Його захист подав дві апеляції на це рішення суду.

27 вересня підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд виніс вирок у справі Ільмі Умерова й призначив йому покарання у вигляді двох років колонії-поселення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: