В окупованому Криму ФСБ після обшуків затримала дев‘ятьох кримських татар

Читать на русском
ФСБ Росії провела обшуки та затримання в будинках кримських татар у Бахчисараї й звинувачує їх у причетності до Хізб-ут Тахрір.
фото: скріншот

У російському ФСБ заявили, що ліквідували діяльність осередку послідовників організації «Хізб-ут Тахрір» в Бахчисараї.

Таку інформацію розповсюдило російське пропагандистське агентство ТАСС із посиланням на ФСБ, повідомляє «Слово і Діло».

«Припинено діяльність Бахчисарайського осередку забороненої в РФ міжнародної терористичної організації «Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі», – йдеться в повідомленні.

Проти шести «членів осередку» відкрили справи за статтею «Організація діяльності терористичної організації та участь в діяльності такої організації». Інші подробиці в управлінні ФСБ не розголошують із посиланням на «інтереси слідства».

Своєю чергою, представники кримських татар заявляють про затримання громадських активістів.

«Затримані сьогодні в Бахчисараї – активісти Кримської солідарності, стримери та громадські активісти. Це спроба ще раз залякати народ за допомогою ярликів тероризму та екстремізму. Думаю Росію необхідно виключати з усіх міжнародних договорів щодо боротьби з тероризмом. Тому що ця «боротьба» – суцільний театр абсурду!», – написав на своїй сторінці в Facebook адвокат Еміль Курбедінов.

За даними правозахисників, були затримані 9 осіб. Спочатку стало відомо про затримання Рефата Асанова, Ельнура Асанова, Ернеса Ібрагімова, Рудема Неджиєва, Ельдара Асанова. Згодом з'явилася інформація, що також були затримані Сейран Салієв, Мемет Бєлялов, Тимур Ібрагімов та Ескандер Сулейманов.

Нагадаємо, 2 жовтня в Криму окупанти затримали трьох кримських татар.

Раніше стало відомо, що вироки Ільмі Умерову та Ахтему Чийгоз в окупованому Криму виносили колишні українські судді, які зараз працюють у підконтрольних Росії судах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: