Закон про освіту: посол розповів, чи змінила Угорщина свою позицію

Читать на русском
Посол Угорщини в Україні уточнив, що не отримував інформації про зміну офіційної позиції Будапешта з цього питання.

Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень заявив, що не отримував інформації про зміну офіційної позиції Будапешта щодо статті про мову навчання нацменшин в українському законі «Про освіту».

Про це він заявив, відповідаючи на запитання про те, чи змінила його країна свою позицію після переговорів міністра людських ресурсів Угорщини з українськими міністрами освіти та закордонних справ 19 жовтня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Попередня заява залишається в силі», – сказав дипломат.

Закон про освіту: Гриневич звинуватила Угорщину в поширенні брехніУгорщина скерувала значні сили й ресурси на поширення неправдивої інформації про мовну норму українського закону про освіту.

Кешкень уточнив, що при цьому він вважає, що для країн важливо продовжувати діалог.

Він висловив переконання, що до початку наступного навчального року, коли норма закону про мову навчання має практично застосовуватися, сторони знайдуть модель, яка всіх влаштовуватиме.

Нагадаємо, напередодні Україна домовилася з Угорщиною про спільну роботу над механізмом імплементації закону «Про освіту».

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський відмовив голові МЗС Угорщини в підписанні спільного листа українській владі щодо закону про освіту в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: