Закон про освіту: Гриневич звинуватила Угорщину в поширенні брехні

Читать на русском
Угорщина скерувала значні сили й ресурси на поширення неправдивої інформації про мовну норму українського закону про освіту.

Угорщина направила значні сили й ресурси на поширення неправдивої інформації про мовну норму українського закону про освіту.

Про це заявила голова Міносвіти України Лілія Гриневич на зустрічі з послом Естонії в Україні Гертом Антсу, повідомляє «Слово і Діло».

«Зараз ми перебуваємо в ситуації, коли Угорщина спрямовує значні сили й ресурси для поширення неправдивої інформації про плани України щодо імплементації статті 7», – сказала вона.

За словами Гриневич, Угорщина фактично веде передвиборчу кампанію на українській території.

«Українці, які належать до угорської меншини, голосують на їхніх виборах», – пояснила міністр.

Мовний конфлікт України з Угорщиною: хто виграє, а хто програєУгорщина погрожує санкціями через український освітній закон. Члени ПАРЄ, серед яких лідирують представники Румунії, також критикують норми закону. На чиєму ж боці правда, розповіли експерти.

Разом із тим Гриневич підкреслила, що ці політичні мотиви не мають перекреслити педагогічні цілі, а саме необхідність поліпшення якості освіти та вивчення державної мови в школах національних меншин.

Вона також зазначила, що для України важливо донести європейським колегам, що запропонований Україною шлях – це модель, яка вже функціонує в країнах-членах ЄС.

Нагадаємо, Польща виступає за діалог України та Угорщини в мовній суперечці.

Раніше Гриневич розповіла про загрози «мовних гетто».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: