Український делегат в ПАРЄ: поправки до резолюції щодо освітнього закону могли заблокувати

Читать на русском
Член української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи розповів, через що не вдалося заблокувати низку шкідливих поправок у резолюції щодо освітнього закону.
фото: Костянтин Усов/Facebook

Поправки до резолюції щодо закону про освіту можна було б заблокувати ще на засіданні комітету, якби на нього прийшов депутат від РПЛ Віктор Вовк.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповів інший член української делегації в ПАРЄ, депутат Костянтин Усов (БПП).

«Завдяки голосам угорців, румунів та молдован комітет ПАРЄ з питань освіти, науки та медіа вісьмома голосами проти семи ухвалив низку поправок, шкідливих для України», – написав він.

Усов підкреслив, що українській стороні не вистачило одного голосу, щоб «збалансувати й заблокувати російське лобі та його шкідливі зміни в комітеті».

«Просто нардеп України від Радикальної партії Ляшка Віктор Вовк пропустив комітет, бо він був призначений на 8:30. Мабуть, надто рано для того, щоб попрацювати. Якби Вовк прийшов на комітет, як його просив Володимир Ар‘єв, фінальний текст ухваленої резолюції був би іншим. Подякуйте красунчику», – додав депутат.

При цьому Усов відзначив, що ухвалена ПАРЄ резолюція «не жахлива», хоча потенційно могла би бути більш прийнятною для України.

Нагадаємо, 12 жовтня ПАРЄ затвердила резолюцію щодо українського закону «Про освіту», яким незадоволені в Угорщині та Румунії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: