Клімкін пояснив очільнику МЗС Угорщини зміст освітньої реформи

Читать на русском
Угорській стороні було детально роз'яснено зміст освітньої реформи і представлені аргументи про безпідставність побоювань щодо забезпечення прав угорської меншини.

Угорській стороні детально пояснили зміст освітньої реформи та надали аргументи про безпідставність побоювань з приводу забезпечення прав угорської меншини.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України за результатами зустрічі Павла Клімкіна та його угорського колеги Петера Сіярто, передає «Слово і Діло».

Скандал довкола закону «Про освіту»: чи чекає на Закарпаття доля ДонбасуУгорщина розкритикувала освітній закон і погрожує санкціями. З чим пов'язано невдоволення угорців та чи чекає на Закарпаття доля Донбасу, розповіли експерти.

«Клімкін зазначив, що документ повністю відповідає міжнародним стандартам, Україна передала освітній закон на експертизу до Венеційської комісії, щоб зняти занепокоєння», – йдеться в повідомленні.

За інформацією відомства, також був підтверджений візит міністра людських ресурсів Угорщини Золтан Балога в Україну 19 жовтня.

Клімкін звернувся до угорського колеги з проханням про подальшу підтримку в протидії російській агресії, відновленні миру й територіальної цілісності України, подякувавши за допомогу, яка надається для лікування поранених українських військових, оздоровлення дітей із сімей учасників АТО, гуманітарну допомогу. Обговорювалися також питання українсько-угорського торгово-економічного співробітництва.

Під час візиту міністр разом із представниками української громади поклав вінки до пам'ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Вадим НовинськийНародний депутат України
Новинський заявив, що найближчим часом «Опоблок» зареєструє свій законопроект про освітуСказано 11 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Відзначимо, що раніше МЗС Угорщини погрожував заблокувати всі майбутні зближення України з ЄС через нового закону про освіту.

12 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи закликала офіційний Київ врахувати майбутні висновки Венеційської комісії й на їх основі внести відповідні зміни до освітнього закону.

Нагадаємо, раніше Павло Клімкін розповів, в якому випадку можливий перегляд Угоди України з Євросоюзом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: