Не під тиском вулиці: у Порошенка висловилися з приводу імпічменту президента

Читать на русском
У БПП відреагували на пропозицію РПЛ обміняти голоси за скасування недоторканності на законопроекти про імпічмент президента.
фото: AFP

У «Блоці Петра Порошенка» вважають, що парламенту необхідно розробити й затвердити закони, які дозволяють реалізувати передбачену Конституцією процедуру імпічменту президента. Однак робити це потрібно не під тиском вулиці.

Таку думку «Слову і Ділу» висловив народний депутат України Олександр Черненко (БПП), коментуючи відповідні заяви низки політичних сил.

«Можливість імпічменту передбачена в Конституції. Але немає механізмів, що дозволяють запустити й провести процедуру. І такі механізми потрібно розробити й затвердити. Законопроекти потрібно готувати. Але при цьому не впадати в крайнощі. Все це потрібно робити не під тиском вулиці, а шляхом серйозним експертних дискусій, а також вивчення зарубіжного досвіду», – сказав він.

Як Рада голосувала за скасування недоторканностіЗобразили для вас схематично, за що і як сьогодні проголосував парламент у питанні скасування депутатської недоторканності.

Черненко зазначив, що в Україні питання імпічменту «дуже політизується».

«Відповідно, якщо ми зараз почнемо говорити про імпічмент президенту, ми можемо стати заручниками політизації питання, як у випадку з недоторканністю депутатів. Можна наухвалювати під тиском вулиці й популістів таке, що потім, використовуючи якісь надумані приводи, на главу держави будуть тиснути», – додав нардеп.

Нагадаємо, представники Радикальної партії заявили, що їхня позиція щодо питання скасування депутатської недоторканності залежатиме від затвердження парламентом законопроектів, які забезпечують можливість реалізації процедури імпічменту президента.

Також про необхідність розгляду законопроектів щодо процедури імпічменту заявили представники УКРОПу в парламенті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: