Депутати ухвалили рішення щодо законопроектів про зняття недоторканності

Читать на русском
Парубій привітав депутатів і мітингувальників під парламентом з тим, що Рада скерувала до Конституційного суду обидва законопроекти.

Верховна Рада скерувала до Конституційного суду обидва законопроекти про внесення змін до Конституції у частині щодо скасування депутатської недоторканності.

За президентський законопроект №7203 проголосували 336 депутатів, за депутатський № 6773 - 328 обранців, передає «Слово і Діло».

Цим голосуванням народні депутати включили відповідні проекти законів до порядку денного 7 сесії Верховної Ради 8 скликання та направили до Конституційного суду для надання висновків щодо відповідності цих законопроектів законам України.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій привітав депутатів і мітингувальників під парламентом з цим рішенням. Після цього він закрив ранкове засідання Ради, оголосивши перерву до 16:00.

Нагадаємо, комітет із питань правової політики і правосуддя ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді скерувати два законопроекти про зняття недоторканності до Конституційного суду.

Депутат від «Свободи» Юрій Левченко заявив, що президент скопіював текст свого законопроекту щодо депутатської недоторканості з документу, який з літа чекає у Верховній Раді на голосування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: